12. března 2016

RASY

LOVCI STÍNŮ

Napůl lidé, napůl andělé. Sídlí v Institutu a je jich čím dál tím víc. Jejich hlavním městem/skrytým světem je Idris, odtud pochází spousta Lovců stínů, kteří se usazují po celém světě. My žijeme v NY, nezapomínejte na to. Jejich hlavním úkolem je chránit civily, čili zabíjet démony. Už od velmi útlého věku jsou vedeni k boji, ve kterém jim pomáhají runy, jež se nanáší stélou (viz obrázek, víceméně tužka z andělského kamene, z nějž jsou tvořena i andělská ostří). Stélu vlastní z pravidla každý Lovec stínů, stejně tak je potřebná i znalost run. 
Nanášení run není vůbec příjemné, svým způsobem si do kůže vypalujete určité obrazce. Některé runy jsou trvalé, jiné dočasné a tedy po čase zmizí. Rána se však nikdy nezhojí úplně, zůstávají po ní malé bílé jizvičky.
Zbraní lovců jsou Andělská ostří - meče, jež se vysunou, když je Lovec stínů osloví jménem anděla, jemuž Andělské ostří náleží. Jenom tyto zbraně dokážou zabít démona. 
Do výbavy Lovců patří i runové kameny, se kterými si sebou zároveň nosí i světlo, něco jako 'louče'.
Nejčastěji nosí černou barvu, bílou naopak považují za smuteční! Stejně tak nemají školy jako my, vše potřebné se učí v Institutu (latina, historie, strategie lovu, techniky boje,...)
Jejich životní priority jsou o dost jiné než lidské. Žijí bojem a v něm následně i umírají a to je pro něj důležité.
Přesný soupis run najdete ZDE.

ČARODĚJOVÉ

Napůl lidé, napůl démoni. Děti samotné Lilith.
Čarodějové nemají žádné společné doupě, pokud se zrovna nepotřebují před někým schovat, to pak dokáží spolupracovat. Mnoho z nich vlastní svůj vlastní klub pro Podsvěťany, tato stvoření si nenechají ujít nejspíše žádnou party!
Z čarodějů už na první pohled vyzařuje jakási síla, kterou dokáže vycítit i civil bez zraku. Nejspíše nebude vědět, do jaké škatulky si čaroděje zařadit, jen bude cítit, že s ním něco není v pořádku.
Mnoho z nich má velmi extravagantní styl, co se týče oblékání a celkově i vzhledu.
Nesmíme zapomenout, že každý čaroděj má při těle či při sobě pokaždé něco pro něj typického (kočičí oči, blány mezi prsty či dokonce čertovské rohy).

UPÍŘI

Zrozeni kousnutím od jiného upíra. Proces přeměny je ovšem složitější.
Už na první pohled jdou poznat mezi těmi, co mají Zrak. Jsou bledí, jako kdyby v jejich těle už neproudila krev a nerozehřívala tak všechny stěny kolem sebe. Ztratili veškerou barvu, proto se nedokáží červenat a už vůbec vás svým dotykem nezahřejí. Chladní jako kus ledu, přesně tak. Poznávacím znakem jsou i velké špičaté tesáky, co jdou zahlédnout v každém větším úsměvu. Oči se nijak nezbarvují, zůstávají lidské. Jen se vám budou zdát o něco prázdnější.
Snad není nutno podotýkat, že se živí lidskou krví a nesmějí na slunce, spálilo by je na prach. Zde bohužel žádné prstýnky ani jiné magické šperky s ochranným kouzlem neexistují, čili vycházet smějí jen a jen v noci!
Stejně jako většina ostatních bytostí však skoro nikdy neodmítnou noční zábavu v klubu.
Vrátíme se k procesu přeměny. Upír nejdříve musí civilovi nabídnout svou krev, která pro něj bude mít stejné účinky jako droga. Budou chtít víc a víc, až se sami vrátí za upírem a budou chtít dokončit proces proměny. Člověk se tedy znovu napije upíří krve, pak zemře a musí být pochován, aby následně povstal ze svého hrobu. Hned po přeměně se z nich stávají děti, které jsou hladové a skoro neovladatelné.

VLKODLACI

Opět, napůl člověk a napůl démon. 
Živí se stejně jako lidé, samozřejmě potřebují mnohem větší přísun masa. 
Sídli v jedné čínské restauraci Jade Wolf, nejčastěji žijí ve smečkách, samotáři jsou ve velkém nebezpečí, ovšem je tu i možnost žít kočovným životem a nepatřit do newyorské smečky. Jsou tak o třicet centimetrů vyšší a mnohem mohutnější než obyčejní vlci. Poznávacím znamením jsou zářivé žluté oči.
Vlkodlakem se stanete opět jedině přeměnou, je to mnohem jednodušší než u upírů. Vlkodlak vás kousne a vy se za několik hodin proměníte - k přeměně není potřeba úplněk! Ovšem při úplňku je přeměna méně bolestná.
Krom svého vlčího já jsou však vlkodlaci schopni vést stejný život jako lidé.

SEELIES

Jinými slovy víly, sličný lid. Jsou to napůl andělé a napůl démoni. 
Je velmi těžké porozumět jejich řeči a vést s nimi normální rozhovory, jsou to až příliš hrdí tvorové, kteří se dají velmi lehce urazit, což se rozhodně nedoporučuje, ne v jejich případě. Stále v sobě mají krev démona a tím pádem vám hrozí určité nebezpečí!
Vzhledem se moc neliší od ostatních bytostí, snad jen, že vyhlížejí o něco éteričtěji, opět z nich vyzařuje jakási zvláštní síla. Největším poznávacím znamením jsou ouška, které se nahoře zužují do ostré špičky. 
Seelies jsou známí tím, že nedokáži lhát, přesto jsou však velmi šikovní v překrucování pravdy, proto si zapamatuj slova: 'Nesmíš věřit těm, co nedokáží lhát.' Víly mají svou královnu a s ní i královský dvůr. Mají jisté magické schopnosti, jsou velmi dobří zejména v léčitelství.


Poslední  nezmíněnou rasou jsou lidé/civilové. Snad není potřeba se zmiňovat o jejich způsobu života. Je možné je rozlišovat na civily, kteří mají Zrak a na ty, kteří ho nemají. V průběhu života se z nich mohou stát upíři nebo vlkodlaci, či se u nich dokonce mohou objevit i magické schopnosti, jež náleží čarodějům a které mohou následně více rozvíjet a studovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat