11. března 2016

REÁLIE & MÍSTA

Rok 2016, New York. Žádné přesnější reálie nejspíš ani nebudou potřeba, alespoň co se týká podobných věcí jako je používání elektroniky, vzhledu lidí či času - žijeme v naprosto obyčejném světě (alespoň pro civily, co nemají Zrak). Pár maličkostí si ovšem přeci jen dovolím zmínit:
  • Momentálně je město pod velkým chmurným mrakem, sluníčko jako kdyby na velmi dlouhou dobu zapadlo - prší a sem tam se celým městem prožene velká bouře. 
  • Všude kolem je plno civilů, kteří nemají Zrak, proto prosím ostatní bytosti, aby se na veřejnosti ve městě chovali s určitým uvážením, nechceme přeci žádné problémy v našem nadpřirozeném světě. 
  • Nachází se zde hned několik ras - Lovci stínů, upíři, vlkodlaci, víly (seelies), démoni, čarodějové a samozřejmě civilové (se Zrakem/beze Zraku). Přesnější opisy ras najdete ZDE.
  • Znovu chci ještě naposledy připomenout, že nežijeme v naprosto stejném světě, který znáte z knížek, proto se zde nenachází všechny hlavní postavy z nich, viz: (SYSTÉMOVÉ POSTAVY). 
  • Pro další informace si přečti PRAVIDLA.

MÍSTA


MĚSTO
New York, město je samo o sobě hodně známé a žijeme v dnešní době, proto nevidím důvod, proč se rozepisovat o momentálním způsobu žití takových typických Američanů. Krom světel a vysokých budov však nesmíme zapomenout ani na temné uličky a noční kluby, jež jsou pod mocí Podsvěťanů, kteří i zde žijí mezi civily. Najdeme zde samozřejmě i pár takových těch typických míst jako je Hotel Dumort, sídlo upírů, nebo třeba čínskou restauraci, jež náleží vlkodlakům.


INSTITUT
Sídlo Lovců stínů. Probíhá zde úplně všechno, Institut je jejich domovem, ale také výcvikovým střediskem a školou. Civilové (lidé) Institut vidí jako jeden starý opuštěný kostel v centre NY. Bez Lovce stínů pro ně není možný vstup, stejně jako pro Podsvěťany, kteří sice celou budovu vidí v celé své kráse, ale stejně jako smrtelníci se do ní jen tak nedostanou. 
Vevnitř je to velmi moderně zařízené. Každý Lovec stínů má svůj samostatný velký pokoj, jedná se o několika patrovou budovu, místa je tu dost, proto se nové nefilimské přírustky nemusí obávat toho, že by snad byli ochuzeni o svůj osobní prostor.
Je zde i velká tělocvična se vším, co takový bojovník může potřebovat a chybět nesmí ani velká kuchyň, knihovna a sklad zbraní.


PANDEMONIUM
Jeden z nočních klubů tohoto města. Ale nejspíše neznámější. Je totiž přístupný jak civilům, tak i Podsvěťanům. Vstup dovnitř naleznete v té nejtmavší uličce celého New Yorku. Klub oficiálně náleží nejvyššímu newyorskému čaroději. 
Uvnitř se jako vždy nachází spousta alkoholu a ostatních návykových látek, stoupnout do hlavy vám může i zvláštní hudba, jedná se o vskutku zajímavý beat - vaše srdce v jeho rytmu začne bouchat už při prvních vteřinách poslechu. Samozřejmě, celé to tu překypuje magií, snad proto se sem tolik tahají civilové. Jednoduše je to něco, co ještě neznají. 
Vše zde je laděno do zářící modré barvy. 


JADE WOLF: CHINESE FOOD (SÍDLO VLKODLAKŮ)
Oficiální sídlo vlkodlaků (newyorské smečky). Od pohledu jako čínská restaurace, pro civily dokonce i plně funkční s ještě lepšími cenami než kde jinde. Více uvnitř budovy se však nalézá něco jako samotný vlkodlačí Institut. Sama restaurace se nachází kdesi na okraji NY. 
Při pohledu zblízka je to taková typická čínská restaurace, kde vás hned za pultem obslouží Luan-Yang. 
Uvnitř je to takové typické sídlo s několika místnostmi, snad netřeba popisovat, každý si obrázek v mysli vytvoří sám. 
Ovšem... Když se budete dívat pozorněji, Luan po vás nejspíše hodí nejeden zářivě žlutý pohled.


HOTEL DUMORT (SÍDLO UPÍRŮ)
Na první pohled starý opuštěný hotel kdesi v temnější a zapadlejší části New Yorku. Zároveň je to však domov pro zdejší upíří klan. Stejně jako v každé jiné sídelní budově se i zde nachází vše, co upíři potřebují... Vstup civilům není zase až tak zakázán, většinou však jen vejdou a ven se vrací už jako obsah něčího žaludku.


Různě po městě se následně nachází spoustu podniků, jak pro Podsvěťany a Lovce, tak pro civily. Jestliže zrovna vaše postava bude mít vlastní podnik/klub/obchod atd., napište mi na mail krátký popis místa a můžete přiložit i fotku. Děkuji.



Žádné komentáře:

Okomentovat