4. srpna 2016

Tristan Hillan


zajímavosti
Své pravé jméno nezmiňuje, užívá přezdívku Ragnar.

povaha
Ragnar prožil většinu života v divočině, v malé vesnici, jenž neměla přístup k moderní technice, což se na něm podepsalo a i nyní, když žije v světě, který sami známe, vypadá spíše jako buran, který přijel odněkud z venkova. Jeho počínání se tak často zdá být neohrabaná a dokáže se v městě snadno ztratit, zatímco v lese se vyzná naprosto bez problému. Vše však má své pro a proti. I když se tolik neorientuje v našem moderním světě, ví moc dobře jak přežít, stejně jako ví, jak ostatní o život připravit, což mu nedělá vůbec žádné potíže a je schopen zabít i bez jediného mrknutí oka, je-li pro něj daná osoba skutečně hrozbou.
Jinak je však vcelku klidný, hledíc si spíše svého, než aby se motal do záležitostí ostatní. Není snadné jej naštvat, a když se to někomu přece jen povede, Ragnar jej klidně připraví o koule, dříve, než by mohl dotyčný vůbec začít litovat své chyby. Dokáže v klidu přiznat svou chybu, pokud ji udělá a neváhá s tím sjednat nápravu. Vždy si velmi dobře vybírá koho nazve přítelem a když už podobná slova použije, znamená to, že té osobě bezmezně věří. Nikdy se nepouští do rvaček jen tak, a když už se do někoho pustí, tak jde vždy o život, nikdy se nemlátí jen tak napůl, jedinou výjimkou je trénink.
Mezi jeho koníčky patří lukostřelba a sbírání nožů nebo mečů, spolu s učením, jak s nimi zacházet.

příběh
Ačkoli je dnešní Svět už z velké části moderní a život v něm probíhá naprosto běžně, beze strachu nebo obav, že se příštího rána nedožijete, existují místa, kde se čas jako by zastavil nebo se lidé naopak museli vrátit do dob minulých, aby převzali metody svých předků a mohli tak přežít v nehostinných podmínkách, kam byli odvrženi z dnešního civilizovaného světa. Právě jedním z takových míst je sever Ruska na Sibiři, kam bylo odvedeno mnoho zajatců, zločinců nebo odpůrců režimu. Nikdo na takové lidi nehodlali příliš plýtvat a bylo vlastně jedno, zda přežijí.
Právě sem se Ragnar narodil. Do malé vesnice, jenž čítala několik desítek lidí, byla nejseverněji kde se ještě dalo přežít a její členové si již přivykli na to, že si musí vystačit bez moderní techniky. Vše co potřebovali si museli ručně vykovat a všechno jídlo si museli ulovit pomocí starých metod, jako byla třeba lukostřelba nebo kladení primitivních pastí. Ragnar byl vychováván jako ostatní chlapci, učil se lukostřelbě i boji, ať už se zvěří, jako byli třeba vlci nebo i s jinými lidmi, jelikož v okolí byli i jiné vesnice, které taktéž hladověli a někdy se jim pokoušeli krást jídlo. Moderní techniky zde bylo skutečně jen málo, ale rozhodně to nebylo tak, že by se lidé vrátili tělem i duší do středověku, ne, dobře si pamatovali, co je za hranicemi, které jim rusové vyměřili, pouze se museli přizpůsobit tvrdým podmínkám. Ragnarův život nebyl už od začátku ničím příliš zvláštním, pouze se učil způsobům jak přežít a poslouchal příběhy o lepším světě, který tam někde měl být. Ačkoli se Ragnar stal silným lovcem, chtěl něco víc, byl zvědavý a chtěl zjistit co jiného může svět nabídnout. Bylo mu pětadvacet, když se s několika společníky rozhodl odejít a pokusit se proklouznout na jih, přes ruskou blokádu.
Byl tehdy jediný kdo přežil a jeho přátelé… byli mrtví. Před ním se však otevřel nový svět, který nikdy před tím neviděl. Cestoval další tři roky, zvykal si na zdejší podmínky a ani si neuvědomoval, že někdy vidí mnohem více, než ostatní. Vždy si vydělal dost, aby mohl přežít a pokud je, uměl lovit a pytláctví mu bylo zcela přirozenou cestou. Nakonec jej jeho cesta zavedla až do New Yorku, aniž by tušil, že zde se měl jeho život zcela změnit.

galerie
fc: Mads Mikkelsen | Tristan




Žádné komentáře:

Okomentovat