2. srpna 2016

Sebastian Everwhell



povaha
Jeho pocity, nálady a emócie sú častokrát zmiešané a preto je Sebastian najradšej uzavretý do seba a nijako ich neprejavuje. Nerád hovorí o svojom súkromí. Napriek tomu má ale zmysel pre humor a je šampiónom v sakrasme a irónii. Je sám k sebe a k ostatným v okolí úprimný, aj keď pravda niekedy bolí. Preto, ak sa bojíte poznať skutočnú pravdu, sa ho radšej na nič nepýtajte. Rovnako ako uzavretý dokáže byť tiež v odľahčených situáciách egoistický a egocentrický. Nie je preto žiadnou výnimkou, keď od neho počujete niečo ako: "Som jednoducho najlepší!" Alebo "Učíš sa od majstra!" Najradšej má, keď je v nadradenej pozícii oproti ostatným.
Má väčšinou chladný a vážny hlas, ktorým svoju uzavretosť ešte viac stupňuje a urážka, ktorú od neho budete počuť, vystúpi do výšky otravnej a nezabudnuteľnej.
Keď si ale Sebastiana pustíte pod kožu, zistíte, že je to len pohodár, ktorý si toho veľa prežil, so zmyslom pre zábavu.
Jeho koníčky sú predovšetkým bojové. Má vrodený zmysel a um pre boj s mečmi, ale nezaváha ani s dýkami, len v lukostreľbe občas minie cieľ. Baví ho štýl boja takzvaný "Čo dom dá". Boj s čímkoľvek, čo máte po ruke. Jeho bojová strana často využíva jeho hyperaktivitu, ktorú Sebastian svojím spôsobom dokáže občas upokojiť. Napríklad, keď naozaj nemá chuť na adrenalín, skôr na premýšľanie, vyjde si niekam do prírody. Najlepšie na prechádzku do lesa za zvukov hromov. Nežije však iba pre boj a búrky, tiež rád číta. Už odmala sa mu páči a baví ho grécka mytológia a všetko čo je s ňou spojené. Slušne vie hrať na piano. Keď hrá na neho alebo bojuje, to sú vzácne okamihy, do ktorých vkladá svoje emócie, nikde inde je neprecítite u neho toľko, ako pri hraní hudby. Keď sa to tak vezme, je to taký renesančný umelec našej generácie, čiže všestranne založený. V čom nevyniká práve najlepšie, je snáď jedine kreslenie.
Psychickú bolesť prežíva veľmi ťažko. Sám, uzavretý do seba. Keď ho niečo zraní, často sa utiahne do svojej izby a nevylezie z nej aj niekoľko dní. Nerád sa o svojich problémoch s niekým rozpráva, pretože tým nikoho nechce obťažovať. Vie, že každý má dosť svojich starostí a pridávať mu nejaké navyše je zbytočné. Preto len ticho trpí, dúfajúc, že problém sa vyrieši sám. Ak je to však niečo, čo je potrebné vyriešiť s niekým iným, nebojí sa tomu postaviť čelom.

historie
Sebastian sa narodil do vcelku obyčajnej rodiny Lovcov tieňov. Everwhellovci sa zhodli, že vychovávať dieťa niekde, kde o nich vedia démoni, nie je dobrý spôsob výchovy, a preto sa utiahli medzi ľudí a žili ako civili. Obaja jeho rodičia boli Lovcami tieňov, avšak to, že sám ním je, mu zatajovali celých štrnásť rokov. Žil teda ako civil, navštevoval školu pre ľudské deti, a o svete, v ktorom žil, vlastne nič nevedel. Rodičia mu zakazovali chodiť zo školy neskôr domov, tam, aj späť ho vozili a nespustili ho z dohľadu. Everwhellovci dávali na každý jeho krok obzvlášť dobrý pozor.
Ako malému mu to nevadilo, mal spoločnosť rodičov rád. Súrodencov nemal a tak sa venovali len jemu. Snažili sa ho vychovávať skromne a tak, aby bol pripravený na všetko. Avšak čím bol starší, tým viac chápal a začal o svet Tieňov prejavovať viac záujmu.
A keď nastúpila puberta, správanie jeho rodičov mu už bolo proti srsti. Chcel byť samostatný a rodičia tak nemali na výber a odvtedy chodil do školy, i zo školy sám. Ešte v trinástich si našiel svoju partiu a, samozrejme aby poriadne zapadol, začal brať drogy. Začal fajčiť a neskôr aj piť. A netrvalo dlho, kým okúsil aj iné drogy.
Rodičia mu na to neprišli, takže v tom lietal aj nasledujúci rok. Avšak v tento rok sa stalo aj to, čo jeho život dosť ovplyvnilo. Jeho dom napadli démoni, vycítili z nich Lovcov tieňov a keď prišiel domov, práve videl rodičov so zvláštnymi svietiacimi mečmi bojovať proti tvorom, čo vyzerali ako mutanti všetkého možného.
Po tomto vyžadoval od rodičov vysvetlenie, ale tí ho posadili do auta a vydali sa priamo do centra mesta. Obaja boli priveľmi napätí, aby mu dokázali niečo povedať. Preto sa márne na všetko pýtal, od rodičov sa dočkal len mlčania.
Vysadili ho v Inštitúte a na starosť ho šupli nejakej blondýnke v jeho veku, o ktorej neskôr zistil, že sa volá Katherine. Ona mu všetko vysvetlila, kým sa rodičia flákali niekde po Inštitúte. Uistila ho, že nie je prvý, ani posledný, kto bol vychovávaný ako civil, pretože šlo len o jeho bezpečie pred démonmi.
S Kate potom začal trénovať, jeho rodičia sa vrátili do svojich pôvodných životov a celé dni plnili misie, takže Sebastian sa s nimi vídal veľmi málo. Neskôr odišli do Idrisu a prestal sa s nimi vídať úplne. Videl ich len vtedy, keď prichádzali kvôli niečomu dôležitému. A to vôbec nebolo často.
V jeho prvej misii, keď mal šestnásť a zabil svojho prvého démona, získal prvé jazvy. Kate si z neho odvtedy uťahovala a on postupne zisťoval, že sa mu páči. O pár mesiacov na to sa dali dokopy. V sedemnástich Kate zabil démon. Odvtedy sa utiahol do seba a spamätal sa poriadne až v devätnástich, kedy získal post nového vodcu. Potom už začal žiť viac spoločensky.

galerie
fc: Jamie Campbell


Žádné komentáře:

Okomentovat